Как да изберем интериорна врата

Как да изберем интериорна врата

При избора на интериорни врати за дома трябва да се съобразят няколко фактора. Нещата съвсем не се свършват до избора на цвят и тип на вратата. В тази статия ще отбележим основните неща, които трябва да вземете под внимание при закупуването на нови интериорни врати за дома.

Съобразете с интериорния дизайн и стил

Уверете се, че сте си избрали врати, които допълват вашия дом откъм дизайн и стил. Огледайте се добре в обзавеждането у дома и за нула време в главата ви ще се родят идеи за различни варианти за интериорни врати.

Потърсете в интернет различни сайтове, за да се ориентирате за моделите интериорни врати, които се предлагат на пазара.

Класически вариант е дъбовата интериорна врата, която пасва идеално на всеки дом и помещение. Тадиционалистите залагат на естественото дърво, а хората с по-модернистки поглед предпочитат боядисани врати в бял или черен цвят.

 

Подберете правилния материал

Различните материали за интериорни врати имат различни функции и своите предимства. Преди да закупите нови интериорни врати, препоръчваме да прочетете повече за това, какъв тип врата и материал ще бъдат най-удачни за нуждите на вашия дом.

Дъбовите врати са изключително популярна и лесно се съчетават с различни стилове и интериорни решения. Дъбовите врати говорят за качество и имат дълъг срок на годност.

Вратите от фурнир са популярни, тъй като се съчетават добре с обзавеждане в кухнята и придават елегантен външен вид на дома. Популярни са цветовете, наподобяващи дъб и орех са популярни, но също  нестандартни варианти са бук и цвят пепел.

Най-често срещаният тип интериорни врати са Крафт Мастер, които предлагат богата гама от дизайни и размери.

Определете точния размер врата

Има няколко различни размери за врати, които са приети за стандарт, така че да се побират в различни типове каси. Това са:

  • 6’6″h (1981mm) x 2’0″w (610mm)
  • 6’6″h (1981mm) x 2’3″w (686mm)
  • 6’6″h (1981mm) x 2’6″w (762mm)
  • 6’6″h (1981mm) x 2’9″w (838mm)

Различните фирми производители могат да предлагат и други варианти за размери на врати, а също така, ако вашата врата е в нестандартен размер, можете да направите поръчка за изработка по точен размер.

 

Избор на брава

При поръчката и закупуването на интериорна врата за дома, не бива да забравяте, че бравата не влиза в комплекта. Можете да изберете брава и дръжка, която да подхожда на вашия стил.

За модерен вид на интериорната врата препоръчваме брава с изчистени линии, за да се създаде минималистичен вид. Разбира се, на пазара ще намерите и голямо разнообразие на класически и декоративни стилове на брави с различни орнаменти.

Врати със стъкла

Изборът на интериорни врати със осъклена част е чудесен начин да допринесете с повече светлина в по-тъмните помещения.