Мебели от дървени палети за градината

Мебели от дървени палети за градината

Много хора изхвърлят или горят дървените палети веднага щом им свършат работа по пренасянето. Дървените палети обаче могат да бъдат рециклирани и употребени за други полезни цели. Например за изработката на мебели за градината. В тази статия ще ви разкажем няколко интересни идеи за изработка на мебели за градината, с които можете максимално функционално да употребите наличния материал от палети.

Мебели от дървени палети

Леки и удобни, мебелите от палети са лесни за пренасяне. Техният естествен вид на дърво ги прави подходящи за всяка градина и двор. Също така са изключително удобни – с помощта на 2-3 дунапренени възглавници може да направите чудесен диван, на който да прекарвате следобедите на слънце във свободните дни.

Поставка на градински саксии от палети

Тази поставка ще ви служи за декорация в градината, като можете да подредите вертикално саксии с цветя или разсад, който по-късно да посадите в градината. Друга идея е да си гледате билки за подправки – напр. магданос, копър, босилек или розмарин. Поставката се изработва бързо и ще ви бъде полезна, особено ако вашата градина е малка и се нуждаете от повече пространство.

Люлеещ се диван

Дървените палети в градината са идеална възможност да си направите кът за отдих, където да четете или да си почивате сред природата. Този тип люлка ви позволява да се отпуснете и да релаксирате в слънчевите летни дни. В магазините за мебели обаче това е скъпо удоволствие. Можете да си изработите люлеещ се диван с помощта на дървени палети. В интернет можете да откриете наръчници с обяснения стъпка по стъпка, както и YouTube видеота, където да видите процесът по изработка в подробности.

Пътека за градината от палети

Тази пътека е направена от дървени дъски, разглобени от палети. Можете да си направите функционална пътечка в градината,  за да не се каляте в пръстта всеки път, след като е валял дъжд или сняг.

Саксии за цветя

Изработете оригинални саксии за цветя от дървени палети, в които да си отглеждате растенията. Качеството на саксиите, разбира се, ще зависи от качеството на палетите, които имате в наличност. Ако искате да отглеждате растения като домати, боб или краставици, то е добре да използвате палети с HT маркировка, която означава, че дървото е било топлинно обработено и не е третирано с опасни химикали. Топлинното третиране цели да предотврати заразяването на дървения палет с термити.

Поставка за разсад

Вместо да купувате специална поставка за разсад, можете да си направите бързо и лесно такава от дървени палети и да си отглеждате растенията докато семената покълнат.  За целта ще се нуждаете от палети, длето, чук, трион и няколко пирона.

Къща за птици от дървени палети

Изработете къща за птици, която да поставите на някое дърво във вашата градина. Къщата за птици се изработва лесно, в интернет има много наръчници за целта, а тя наистина привлича птици. Също така, можете да я декорирате, като залепите допълително клонки на нея, така че да се слива с естествения пейзаж в градината.

„Люлка“ за отглеждане на растения и цветя

Изработете практично място в градината за отглеждане на растения. По този начин ще внесете ред в градината и подредбата на отглежданите култури.

Кофа за боклук

Какво по-удобно място за събиране на отпадъци, особено ако това са отпадъци от градината? Лесно и бързо можете да изработите кофи за боклук, с които да пренесете сухите листа и трева и пр.

Къща за пчели

Къща за пчели, направена от необработени палети, които не са третирани с химикали. Пчелите няма да ви навредят, те ще красят вашата градина и ще опрашват цветята.

Ограда за градина от палети

Оградата от палети е може би най-лесното нещо за направа. Да не говорим и колко евтино излиза. Може да ви свърши чудесна работа за преграждане вътре в двора на отделна част за отдих и друга – за отглеждане на цветя и растения.

Саксия с цветя за прозорец

Внесете свежест във вашия дом, като добавите от външната страна на прозорците саксии за цветя, изработени от дървени палети. Можете да боядисате саксията от палета в цвят, който да пасне на екстериора на вашия дом. В саксиите можете да засадите различни разноцветни цветя, които да внасят свежест при всяко отваряне на прозореца!

 

Стълба от дървени палети

Стълбата ви помага не само да достигате до по-високи части у дома, но и за достигане до високите клони на дърветата в градината. Можете да направите малъки стълби от палети, които хем да ви помагат при работата в градината, хем да ви служат за подредба на предмети като кофи или инструменти, които си стоят винаги в градината.

Оранжерия от палети

Изработете оранжерия от палети и найлон или стъкла от стари прозорци. Тя ще ви помогне при отглеждането на разсад и по-капризни към времето растения като домати, например.