Защо ски спортът се нуждае от спортни магазини

Защо ски спортът се нуждае от спортни магазини

Спортните магазини преди

Подобно на повечето деца, моето първо запознанство със света на ските се случи в местния спортен магазин – Sportshop.bg, откъдето с майка ми и баща ми наехме ски за нашата ваканция. Магазинът представляваше не особено подредено пространство, пълно с множество познати и непознати цветни ски, ски автомати, ски екипировка, каски, очила и пр. неща, които вървяха в комплект с миризмата на гореща вакса. За моето 9-годишно Аз магазинът представляваше портал към изцяло ново измерение. Странните звуци, които се чуваха от различни места, като, например, изскърцването на пейката или пък звънтенето на инструментите за стягане на ски и сноуборд, старите плакати по стените с позиращи дами със ски правеха магазина магическо място, от което нашите трудно успяваха да ме изкарат.

Преживяването, което човек изпитва в спортния магазин за ски оборудване и екипировка не може да се опише напълно с думи, но и не може да бъде напълно заменен от електронните сайтове за поръчка на ски. Интернет пространството няма да ви помогне да усетите и различите твърдостта на различните модели ски обувки, да ви даде опита, който можете да получите, докато избирате „на живо“ вашите нови ски очила или каска.

От исторически аспект спортните магазини в множество страни (и особено в по-малките градчета и планински села) се превръщат в средищен център на любителите на ски спорта, където можете да научите не само за продаваните артикули, но и да се срещнете с професионалисти скиори, да пиете кафе и да обмените опит и различни техники за ски спускане.

Sport shop

Спортните магазини днес

В ерата на мобилните технологии и интернет мрежата, която позволява да си поръчате и купите буквално всичко с един клик на мишката и да го получите на входната врата на вашия дом, променя изцяло начина на живот на човека, както и методите и стила на комуникация. Интернет отваря възможности и при ски индустрията. Вече можете да поръчате желаните ски обувки директно от марката производител (дори и да пътуват към вас от другия край на света, докато пристигнат при вас). С появата на онлайн пазаруването съвсем разбираемо много спортни магазини изгубват клиенти, а и без съмнение по-старите магазини са били обречени да изчезнат в модерната технологична ера.

Но докато несъмнено онлайн магазините за ски екипировка предлагат атрактивни цени на своите продукти, те никога не могат да предложат две съществени неща: обувалка и ски професионалист ветеран. Интернет пространството няма да ви помогне да си изберете правилните ски обувки с черупки с твърдост за вашия крак, нито ще обогати вашите знания по ски (макар все повече и повече електронни магазини да предлагат онлайн консултация със служител).

Инвестирайте парите си във местния спортен магазин!

Преди да отворите мистичния портал във ски измерението, добрият спортен магазин – онзи с обувалката и ски ветерана – си остава единствената алтернатива за правилна преценка дали направената покупка на ски оборудване или екипировка се основава на рационални фактори и ще ви върши работа за години напред, или на недостатъчна информираност, суетност и/или глупост.